Mijn volgende zwangerschap staat alweer in de planning… over honderd jaar. Jesse en ik willen zeker nog meer kindjes maar we willen nu eerst enorm genieten van Noé.
De onderstaande tips zijn handig, en leuk om te weten, voor iedereen die binnenkort bevalt van haar eerste kindje.

De extra uitgaven in je kraamweek

Onze kraamverzorgster had 20 jaar ervaring in haar vak en was zelf moeder van meerdere kinderen. Daarnaast was ze oma en had ze dus enorm veel oma-weet-raad-tips. Zo stuurde ze Jesse dagelijks op pad om weer het één en ander te kopen. Floradix voor mijn weerstand, een pipetje om Noé te kunnen bijvoeden, speciale borstvoeding pads en kool voor mijn stuwing, een extra wollen babydeken, noem het maar op. We hebben uiteindelijk heel veel gehad aan alle extra handigheidjes maar geen rekening gehouden met de extra kosten.

Maillots, ook voor jongens

Als je boefje klein geboren wordt, ga je een sokjes strijd tegemoet. Ze vallen elke keer uit, en je bent ze vooral constant kwijt. Een gouden tip: baby maillotjes. Ze zijn heerlijk warm en je kindje heeft alle vrijheid om te bewegen. Oh, en geen ijsteentjes natuurlijk.

Een mailadres voor Le Baby

Jullie hebben een prachtig geboortekaartje, envelopjes en postzegels. Maar de eerste dagen in je kraamtijd heb je echt totaal geen zin om adressen te gaan zoeken, vragen en opspeuren.
Wij hadden in de laatste weken van de zwangerschap een mailadres aangemaakt voor Noé. Familie, vrienden en kennissen mailde hier hun adres naartoe. Een paar dagen voor de bevalling had ik een overzichtelijk lijstje van de adressen, en was het schrijven in een uurtje gebeurd. Daarnaast hebben we ook het mailadres voor Noé, om kleine updates, praatjes, foto’s en herinneringen naartoe te sturen. Als ze later groot is, heeft ze een digitale verzameling van heeeel veel liefde.

Lees je in over de bevalling en de weken erna

Weten wat je te wachten staat is bij een bevalling natuurlijk best wel lastig. Wel is het fijn als je rekening houdt met de mogelijke ongemakken tijdens en na je bevalling. Op internet vind je zoveel informatie over wat je mogelijk kan verwachten. Er zijn enorm veel mommy’s die ook graag bloggen over hun bevalling en de weken erna. Sommige tips zijn echt van goud! Van de pakken maandverband die je in moet slaan tot het wegnemen van bepaalde onzekerheden, en het communiceren met je partner.
Alle moeders delen dezelfde gebeurtenis, maar ieder op hun eigen unieke manier.

Liefs,

Naomi Noelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *