Een allergie voor koemelk, je hoort het vaak. Het is de meest voorkomende allergie bij baby’s. Maar liefst 3% van alle kindjes ervaart in het eerste levensjaar de allergie. Als jouw kindje een erfelijke aanleg heeft voor allergieën, dan is de kans groot dat het voedingsschema van jouw kindje er net iets anders uitziet..

Vanaf de eerste minuten die Noé doorbracht buiten mijn baarmoeder, voedde ik haar met mijn eigen melk. Noé had het drinken aan de borst al snel door en ik vond het geweldig om haar borstvoeding te mogen geven. Maar al snel hadden we door dat Noé erg gevoelig was, en veel last had van darmkrampjes. Na wekenlang huilen, spugen, diarree en niet slapen was Noé helemaal kapot. En wij ook! Mijn moederhart trok de ‘’alle baby’s hebben last van darmkrampjes’’-opmerkingen echt niet meer. Na het zoveelste bezoekje aan het consultatiebureau was ik er helemaal klaar mee. ‘’Ik wil dat Noé onderzocht wordt door een arts, een echte arts. Vandaag nog!’’

Symptomen

Je kindje komt nauwelijks aan
Je kindje huilt meer dan dat er gelachen wordt
Je kindje kan bijna niet ontspannen
Je kindje heeft een slechte huid of eczeem
Je kindje heeft vaak last van reflux
Je kindje heeft constant diarree of obstipatie
Je kindje heeft last van zijn of haar luchtwegen

Het ene kindje heeft meer last van de allergie dan de ander. Sommige kindjes ervaren 1 of 2 klachten terwijl onze dochter last had van alle symptomen. Het verschilt ook nog eens hoe snel ze eroverheen groeien. Grotendeels van de kinderen is er rond vier jaar helemaal overheen gegroeid maar er zijn er ook een hoop die altijd gevoelig blijven voor de melk van een koe. 

Onze redding

Je hebt veel alternatieven voor koemelk. Er zijn een hoop ouders die bewust kiezen voor geitenmelk of melk gemaakt van bepaalde planten en bladeren. Je kan het serieus zo gek niet bedenken.
Wij hebben ons laten adviseren door de kinderarts. Na het eerste flesje Nutramigen, had ik een compleet ander kindje in mijn armen. Ze was rustig, ze was voldaan, ze sliep 2 uur lang. De weken die volgde waren super. Je zag Noé opbloeien van een huilerig, ontevreden, pasgeboren babytje naar een rustig en tevreden kindje. Ook in haar ontwikkeling maakte ze enorme sprongen. Ze was vrolijker, kwam goed aan, ze wilde graag spelen en kon eindelijk genoeg slaap inhalen. Hadden we dit maar eerder geweten…

Naast andere voeding hebben we nog ontzettend veel tips en tricks gekregen van professionals, bekenden maar ook van onbekenden. Dit waarderen we enorm.

Liefs,

Naomi Noelle

4 Replies to “Help, mijn baby heeft koemelkallergie”

  1. Dit klinkt allemaal zo herkenbaar! Nu 4 weken oude baby en alle symptomen die ik las over de allergie zie ik zo erg terug bij ons zoontje. Vanaf vandaag dus ook gestopt met zelf koemelkproducten in te nemen en ikhoop dat ik snel resultaat zie. Zou een hoop zorgen schelen. At je zelf wel gewoon sojaproducten?

    1. Ja gek he, dan denk je bij alles wat je leest en hoort.. dat is mijn kindje! Nou ze wilde niet meer drinken van mijn borsten dus zijn we eerst overgestapt naar kunstvoeding maar toen ging het alleen maar nog slechter.. Hoe lang zijn jullie nu koemelkvrij? En krijgen jullie ook tussendoor checks of de allergie nog aanwezig is?

  2. Zoals je weet weet ik het maar al te goed. Hopelijk heb je ik je in die tijd beetje kunnen helpen met tips en tricks. Ben blij dat mijn kleine knuffelvriendinnetje het nu zo goed doet:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *