Net als het ervaren van alle clichés, maakt iedere moeder ook kennis met ‘dezelfde soort’ veranderingen en kijk op het leven. Dingen die je als vrouw zijnde zo anders ervaart nu je moeder bent. 

Op zoek naar de balans, want die schijnt de eerste maanden volledig zoek te zijn. Hoewel het ouderschap vaak natuurlijk gaat, is het voor veel kersverse gezinnen de eerste maanden heel erg zoeken naar een goede balans. Weer terug op aarde komen, hoe dan? Het ouderschap, je relatie, werk, school, familie, vrienden, me-time.. prop alles maar even in die te kleine agenda van je! En dan wisten we natuurlijk van te voren ook niet, dat we over al die facetten, ineens heel erg anders zouden gaan denken. Nu we een klein wormpje op aarde hebben gezet staat de hele boel flink op zijn kop. 

”Ik denk dat ik na 7 maanden eindelijk kan zeggen dat ik -en mijn gezin-
de balans gevonden hebben en weer terug op aarde zijn.”

Hormonen to the max

De afgelopen weken ben ik wat minder actief geweest op mijn blog. Ik merk dat ik op persoonlijk vlak, mijn angsten en druk wat meer kan loslaten. Ik verwacht altijd heel erg veel van mijzelf en ik heb altijd de drang om bezig te zijn. Het liefst doe ik tien dingen tegelijk en ben ik al bezig met morgen. Zoveel hooi op mijn vork vind ik lekker maar desondanks is het ook mijn valkuil. En ja, dat zorgt voor een hele vermoeide en emotionele Naomi. -Jup, die hormonen blijven na de bevalling nog zeker 9 maanden door je lichaam stuiteren- 

Dus het is tijd om even iets af te remmen. Niet zoveel moeten maar gewoon even lekker uitgebreid genieten. Ik ben onwijs gelukkig en ik wil daar wat bewuster mee omgaan. Noé gaat zo ontzettend hard. De maanden zijn echt voorbij gevlogen. Van haar eerste lachje tot hapjes, kruipen, woordjes en kusjes. Ze is een snel, nieuwsgierig en ondernemend meisje. Ze is vooral ook gewoon zo ontzettend leuk. Elk moment met haar is fijn. Zij maakt de dag zo heerlijk.

Oh, mijn meisje..

In het begin had ik heel erg veel moeite met het los laten van angsten. -Die ik mijzelf overigens oplegde-
De eerste weken met Noé waren zwaar omdat ze extra zorg nodig had. Maar zelfs in de weken wanneer het beter ging wilde ik Noé constant in de gaten houden. Dit zorgde ervoor dat ik na zoveel maanden nog steeds elke nacht wakker werd, van elk kuchje en hoestje. Als ze bij de opvang was, kon ik het niet laten om minimaal twee keer per dag te bellen om te vragen hoe het ging. Als ze een dagje bij familie was, dan gaf ik een heel boekwerk aan instructies mee.

Nu Noé ouder en meer zelfredzaam is, vind ik het veel makkelijker om een stapje terug te doen en haar wat meer los te laten. Ik weet dat ze inmiddels wel tegen een stootje kan en dat ze anders absoluut van zichzelf laat horen. Dit zorgt er écht voor dat ik eindelijk even rustig achterover kan gaan zitten.

Nog steeds een bezige bij

Ik zal de gehele zomer fulltime aan de slag gaan bij het hoofdkantoor van Prénatal waar ik mede verantwoordelijk ben voor alle content op hun sociale mediakanalen. Super leuk! Daarnaast vind ik het belangrijk om te kunnen relaxen, en bewust te genieten van al het moois. Ik blijf hoe dan ook een bezige bij maar ik wil vooral écht kunnen genieten door los te laten. Met mijn gezin op avontuur, een beetje sporten, gezond eten, een beetje bloggen en ondernemen? Zeker.. maar alles zonder haast. Geen stress, geen angsten en vooral geen druk van zowel mijzelf áls van de buitenwereld!

Hoelang duurde het voordat jullie de balans écht hadden gevonden?

Liefs,

Naomi Noelle

One Reply to “Op zoek naar de balans als moeder”

  1. Ik ben dan geen moeder.. maar mijn emigratie klinkt een beetje het zelfde!!!
    Fijn om te lezen lieve Naom. Youre a Supermom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *